Monday, March 2, 2015

Kursus Asas Fasilitator JAIS

Saam semua.

Hehehe lama pulop tak update kann..

Ritu,27 Feb hingga 29 Feb ada kursus dekat Semenyih. Institut Tahfiz Quran Lil Muttaqin(INSTAQLIM)

Alhamdulillah best sangat. Tak pernah pergi kem yang buat pendekatan yg beza sangat. Ustaz Zainudin ngan pihak Persatuan Belia Masjid Selangor(PBMS) merancang satu aktiviti yang sangat bagus bagi mengetengahkan bakat2 belia untuk menjadi pemudahcara islamik yang terlatih.

Kursus ni berkala. Means lepas ni kena pergi lagi 2 kursus baru boleh ditauliahkan sebagai Fasilitator & Sukarelawan JAIS. Just risau gak kalo x leh pergi kalo2 ada tarikh bertindih dngan rancangan nak ke degree nih. Moga Allah permudahkannya hikhok

Sal ngan fi pun ikut sekali. Tapi bukan satu kumpulan.  Awal2 jadi ketua kumpulan 4,
lepastu kena pergi kumpulan baru sebab diorg asingkan orang yang berbakti atas undian dari ahli spaya ahli lain tak tenggelam. Overall, Best hihihih.

Semua yang kat situ kan banyak yang berumur dari kitorg. 20 lebih ke atas. Aku ingatkan kitorg yg paling mda, umur 19 tahun.Rupanya ada gak yang umur 18 tahun.


1 comment:

Anonymous said...

Assalamualaikum. Hi. I was one of the participates in this workshop. Found this post of yours and i hope you will keep the consistency to learn to become a facilitator of ummah. One day inshaaAllah. The world need you!��