Wednesday, August 26, 2015

Of imtihan.

Salam semua . cerita arini puler..

Pagi seperti biasa, dalam perjalanan ke markaz kitorg singgah beli bun jap.. Aku x beli(sebab xde duit kan, haha) syak je. Then naik bas (kami pergi awal juga, lelaki xde sgt, tapi akhowat ramai bebenor.dalam kul 7 pgi... Maybe mmg time2 bgitu wktu mereka) .

Aku agak cuak since smlm aku acah2 tengok buku padahal ngantuk bebenor. So nak kata ready untuk imtihan masa pagi tadi tak juga. Sampai je markaz terus baca buku. Then jawab pekse lepas rehat(time ni lapar gak, x bekfes.. Aduhai haha.. Nak cepat punye hal.. Seb bek ustad kongsi fenun(roti) dia).. The test, might say it went well for me, though i cant guarantee 100% but i found it was an easy question except for the listening section.. hv a hard time there.. Trying to hear something that is not from your native language and catching up the word by word sure was not an easy thing. Nasib bek dia ulang listening tu 3 kali.. Kalo x memei aku nangis x blagu tinggalkan jwpn kosong kat situ or i'll just doodle something funny on the paper ... Ahah .. Abis exam awal.. Balik pun awal.. Siap mesej syak aku balik awal.. Padahal syak lagi awal.. Aduyai.. Haha.. Nasib bek harini bukan bilik aku masak.. Menunggu je la makanan hehe.. Petang aku tidur jap..then lepas maghrib makan malam.. Makan sardin gak(mungkin ustaz luham nak suruh aku rasa’anas inilah cara betul nak masak sardin.. Lol' haha)

Ada daurah kitab.. Kitab taalim mutaalim.. Ustaz mun'im gak. 4 hari x silap daurah ni.. Harini hari kedua.. Aku x bwli buku tu.. Harini saratoga sampai.. Saratoga tu tilam tebal utk digunakan masa musim sejuk akhir bulan 9 nnti. Hehe x sabarnyee.. Alhamdulillah for today Allah masih hidupkan aku lagi.. Syukur .. Takut esok tak sempat nak buka mata lak.

2 comments:

el said...

Good luck in your study. Nice writing.be Good example to others.

Anas muhamad radzi said...

Thank you. Insyaa Allah.